lauantai 31. joulukuuta 2016

Pohjat



Lähdin baariin ja otin siinä kotona vähän pohjia.

Koska ei enempää ollut.


Hyvää uutta vuotta 2017! :)

lauantai 24. joulukuuta 2016

Joulupukki suukon sai



”Voi mikä nauru syntyiskään,

jos isi sais tietää tään,

että joulupukki suukon sai.”


En kyllä kutsuisi sitä raivaria nauruksi…

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

lauantai 17. joulukuuta 2016

Joulun aikaihme



Jouluna se tapahtuu. Se minkä mainoksetkin jo tietävät. On vihdoin aikaa tehdä mitä vaan. On aikaa itselle, läheisille, levolle, herkutteluun, liikunnalle niillä uusilla luistimilla ja sykemittarilla. Voi olla vaan ja lukea kirjaa, jonka on saanut aattoiltana klo 18. Eli aattona aikaa on ainakin 30 min. Tai sitten voi lähteä ihan vaan ex tempore katsomaan niitä kaukaisia sukulaisia 300 km päähän. Miksi kaikkea pitäisi jouluna suunnitella niin tarkasti?

Niin tosiaan. Joulupuuro, joulusauna, joulukirkko, jouluateria, joulupukin tulo, suklaan syöminen, lautapelit – ne tehdään silloin kun huvittaa, ilman mitään stressiä.

Joulu on myös ihanaa aikaa tehdä ostoksia! Kun kotona alkaa jo kyllästyttää samojen naamojen katsominen (onhan heitä pitänyt sietää jo koko aatto eli kokonaista 12 h) ja jatkuva jouluruokien syöminen eli se yksi ateria, voikin aloittaa joulun alennusostosten tekemisen netistä. Se auttaa hieman, sillä vasta jouluaamuna pääsee oikeasti kauppaan taas. Vaikka tässä kohdin kyllä tulee pettymyksiä: tänä jouluna vielä ihan kaikki kaupat eivät ole auki. Mutta ehkä jo ensi jouluna!

Pääset joulupäivänä vihdoin kauppaan, palaat parin tunnin päästä kotiin ja mietit, että kukahan on meillä tänä aikana valmistanut joulupöydän. Tyhjältä näyttää. Nuoriso ei ole vielä herännyt. Ryhdyt toimeen ja vajaan kahden tunnin kuluttua voikin jo huutaa: syömään! Vilkaiset aterian jälkeen lahjakirjaasi, jota ei ole aikaa lukea, koska pitää hoitaa tiskit. Sitten. Missä olinkaan? Sivulla 14. Hmm. Karkkia, suklaata, viiniä. Sivu 21. Ai niin, kahvit ja joulutortut ja kakut.

Mietit siinä kahvin lomassa, että niin tosiaan, joulu alkaa olla jo pulkassa ja yli puolivälin. Ilta hämärtyy ja huomenna on tapaninpäivä. Lähteeköhän nuoriso huomenna bilettämään vai jo tänään? Mietit joulun aikaihmettä, mistä se alkaa ja mihin päättyy. Aattona klo 12, jatkuen tapaninpäivän iltaan? On siinä aikaa! Ainakin kaksi päivää ja kuusi tuntia. Ja mitä kaikkea siinä ajassa ehtiikään tapahtua, kun voi olla vaan.

torstai 15. joulukuuta 2016

Unen ja valveen rajamaan viisautta



Manuaalisesti tyrmättynä.

Automaattisesti kiskaistuna.

Eteen päin mutta kädet ylös.

Lipastossa kaikki hyvin.

Unto auta mua.

Tajunta virtaa. Mutta sehän hyvä, että joku vielä!

sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Prinsessa Victorian puku



Victorian Nobel-illallisen puku oli kuulemma nappivalinta. Saman huomasin, että tällä kertaa näin. Nappeja oli kyllä ihan joka puolella, ja erilaisia!


torstai 8. joulukuuta 2016

Avaruus



Miksi Helsinki-Vantaan lentokentällä hehkutetaan avaruutta, vaikka eihän lentokoneella edes sinne pääse? Ei 10 km ole mikään avaruus vielä. Ja ihan tulotien varrella, vähän ennen parkkitaloja, tätä mainostetaan oikein sinivalkoisin kyltein: space, space, space…

lauantai 3. joulukuuta 2016

perjantai 25. marraskuuta 2016

Neuvoloista



Neuvoloissa on kuulemma tarvetta ilta-ajoille. Miksi siellä pitäisi saada illalla ajaa?

sunnuntai 20. marraskuuta 2016

torstai 17. marraskuuta 2016

Torstai



Ennen oli torstainakin jotain tekemistä. Ei ole enää. Ennen oli telkkarissa tää Toiminta-torstai. Nyt pitää keksiä ite jotain järkevää tekemistä. Mietin alkuun sanoja. Tors-tai-perjan-tai-lauan, tai sitten ihan vaan keskiviikko!

Leimataan



- Populisti, konservatiivi, rasisti, suvaitsematon, äärinationalisti, vanhoillinen, stalinisti... Noitahan me on käytetty. Hei, onks kellään nyt jotain uusia sanoja niille, jotka on meidän kanssa eri mieltä?

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Kuuluisia viimeisiä sanontoja



Mun mielestään täällä ei ole liukasta.
**
Kyllä tässä ainakin ennen oli silta.

** 

Tässä nosturin juurella on ihan turvallista seistä, koska toi kipsilevypaketti on hyvin sidottu noilla liinoilla.

**

Tässä vedessä on jännä sivumaku, mutta tätä voi kyllä hyvin juoda.

Siellä



Oli ilta. Oli silta.

Etsin sinua rapusilta.

En löytänyt.

Tuli aamu. Tuli päivä.

Katsoin taakse.

Siellä olit.

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Clintonin kannattajan tulevaisuus



IS: ”Clintonin kannattajan synkkä epätoivo: Muutan Suomeen.” Mitä tästä lauseesta pitäisi ajatella?

sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Herkullista palvia



Ostin sitä HK:n suussa sulavaa savusaunapalvia. Aika nopeeta. Kun yleensähän ruoka sulaa vasta vatsassa.

tiistai 1. marraskuuta 2016

Älypuhelin?





Miten niin älypuhelin? Ei ihmiset sieltä mitään älyä, järkeä tai tietoa hae, vaan tunnetta, yhteyttä ja toista ihmistä. Onks mulle tullu viestejä? Onks kukaan tykänny mun päivityksistä?


sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Muutos



Muutin huonekalujen järjestystä. Sain uuden perspektiivin taivaaseen – olohuoneen sohvalta.

lauantai 29. lokakuuta 2016

Deittiprofiilista



Olen jo muutama vuosi sitten eronnut mies ja itkuni itkenyt – taas tältä päivältä.

perjantai 28. lokakuuta 2016

Punaista



IS:n mukaan demari Huovinen näkee Lindtmanin listoista punaista. No totta kai!

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Ammattiryhmiä katoaa



Eräs ammatti, joka on selvästi katoamassa, on juontajan ammatti. Tilalle ovat tulleet keskustelun moderaattorit. Ilmeisesti moderaattori tekee niin paljon enemmän ja paremmin kuin juontaja. On fiksumpaa maksaa kunnolla siitä, että saadaan aikaan kunnon keskusteluja. Juontaja-aikana oli toisin, puhumattakaan jostain illan isännästä tai emännästä.

Ja kyllähän se on selvä, että digitalisaation aikana meillä pitää olla moderaattoreita, joiden input sessioissa ja miiteissä on.. Niin, se vaan on. Tai kuten Jenni eräässä chatissä sen heitti: ”Ei kai kukaan ala skruudaa ilman, ett eka ottaa kuvan siitä safkasta?” Voin todeta samaan henkeen: ”Ei kai kukaan keskustele ilman moderaattoria?!”

 

lauantai 22. lokakuuta 2016

Kumpi?



Mietin kumman veitsen ostaisin. Toisessa lukee, että soveltuu kaikenlaiseen leikkaamiseen keittiössä, toinen taas monenlaiseen leikkaamiseen keittiössä. Ehkä toi eka?

Julkkis



Tiedät olevasi vanha, kun et tunnista ketään 20 - 30 v. julkkista. Bile-Dani kuulostaa nimenä tutulta.

tiistai 18. lokakuuta 2016

Tytöt ja pojat





Minulla on kolme tyttöä. Tai siis… Kolme henkilöä, jotka muistuttavat aika tavalla äitiään, eivätkä niinkään minua isää ja miestä. Tai siis.. Sukupuolineutraalisti ja Opetushallituksen linjauksilla asian ilmaisten… Siis sen, että toimintani seurauksena on syntynyt aikanaan kolme lasta. Saako muuten enää puhua lapsista? Tai vanhuksista tai keski-ikäisistä tai äidistä ja isästä? Olemme kaikki ihmisiä! Tasavertaisia. Mutta entäs eläimet, ovatko ne tasavertaisia?

Sen verran paljon kysymyksiä, että taidan tästä lähteä vessaan miettimään asiaa. Hetkinen, mikä näistä on miesten vessa? Ai, siellä on kaikki neutraalisti samassa. No sinne! Jess! Tai no neutraalisti ja neutraalisti.

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Muista keskustelu



- Moi, mitä kuuluu? Onks toi kivaa duunii?
 
- Tä? Tunnetaanko me? Mitäs te täältä haluatte?

- Ei. Mut ihan vaan jutella ja keskustella ennen ruokailua. Kun tossa ohjeessa sanottiin, että keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa, ennen kuin otat valmistetta.

Tuuria



- Oo, vilken tur!

- Juu, det är konjunktur!

torstai 13. lokakuuta 2016

Dopingia huuleen


Gösta on järkyttynyt. Norjalainen hiihdon kaunis naistähti Therese Johaug on jäänyt kiinni dopingista, koska laittoi kiellettyä ainetta sisältävää huulirasvaa rohtuneeseen huuleensa. Nyt Therese on järkyttynyt, itkee ja kiistää kaiken ja sanoo, että ei tiennyt asiasta. Pakkauksessa tosin lukee Aino-Kaisa Saarisenkin todistamana: doping. Gösta on kuitenkin taipuvainen uskomaan Thereseä, eihän kaunis nainen voi valehdella.

tiistai 11. lokakuuta 2016

Metsällä



Hirvimetsästäjä lataa kaksi sekuntia. Pokémon-metsästäjä lataa tunnin.

sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Ruuanlaitosta hauskaa




Monia tympäisee kohta tyhjä salaattipullo. Kun sieltä ei tahdo tulla mitään vaikka kuinka ravistaa ja puristaa. Kuuluu vain sellainen erästä toista toimintaa muistuttava ääni. Viikon niksi. Purista pullo tyhjäksi vaikka Michael Jacksonin Beat It –biisin tahdissa!!

Huumorista vakavasti



Huumori on vaikea laji. Sanot jotain vitsinä, jengi käsittää sen vakavaksi ja viisaaksi. Sanot jotain vakavaa ja viisasta, jengi ottaa sen huumorilla…

lauantai 8. lokakuuta 2016

Pysähdy hetkeksi!



On hyvinvoinnin kannalta todella tärkeää, että opimme pysähtymään kaiken kiireen keskellä. Ei jatkuvasti voi olla vain menossa. Esimerkiksi vilkkaassa risteyksessä on todella viisasta pysähtyä punaisiin. Olit sitten jalan tai autolla. Samoin lentokoneesta hypättäessä kannattaa hetkeksi pysähtyä ja kysyä itseltään: oliko mulla se laskuvarjo? Kun välillä pysähtyy, jaksaa ja voi taas jatkaa matkaa.

Pyttis



Katsoin aamulla jääkaappiin ja samassa tiesin sen: teen tänään pyttipannua.

sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Aukoista



”Aukkoja hirviaidassa” on kuitenkin parempi kuin ”hirviä aukkoaidassa”.

perjantai 30. syyskuuta 2016

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Viinin terveysvaikutukset



”Lasi viiniä päivässä ehkäisee aivoinfarktia”


- Jani, mitä tää on? Mehän nimenomaan sovittiin aamun lööppipalaverissa, että tossa pitäisi lukea ”edistää” eikä ”ehkäisee”!

- Mutta, kun mä luulin.. Kun viime vuonnakin oli toi ehkäisee..

- No se oli viime vuonna! Nyt pitää laittaa edistää. Kato asiat muuttuu tai niitä siis muutetaan! Ei kellään riitä mielenkiinto samoihin lauseisiin joka vuosi.

tiistai 27. syyskuuta 2016

maanantai 26. syyskuuta 2016

Kaikki mulle heti



Jenkkileffojen yleisin lause on: I want! Edistyneimmissä tätä puhetulvaa vielä jatketaan ja todetaan perään: right now!

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Miten teen hyvän lehtijutun?



- Kaikki alkaa otsikosta. Sen tulee imaista heti lukija, kuin musta aukko tai juoksuhiekka. ”Venäjän päävalmentaja räjäytti pankin – kaikkien aikojen lehdistötilaisuus.” ”Dramaattinen ehdotus Suomi-kiekkoon.” Siinä kolme todella hyvää otsikkoa.
 
- Okei, otsikko on siis tärkeä. Entä sitten se itse juttu? Mitä siitä voit sanoa Mauri Kusettaja-Nieminen?

- Noo, se nyt voi olla ihan mitä tahansa. Kirjoitat sitä mitä ennenkin. Tuskin tämäkään juttu vastaa otsikkoa? Kato ei kusi voi muuttua konjakiksi.

lauantai 24. syyskuuta 2016

Mitä tehdään sialle?



Sehän on niin, että jokainen ilmiö saa vastaansa vastailmiön tai –trendin. Niin kuin nyt eläinten suojelu, luomutuotanto ja eettinen kuluttaminen. Ja näitä molempia sitten asian puolesta puhuvat markkinoivat ja tuputtavat joka paikassa. Nyt näyttää vahvasti olevan nousussa mm. sian vetäminen. Ihan heti ei vaan aukea, mistä siinä on kysymys. Vedetäänkö sikaa turpaan vai pitkin lattiaa? Täytynee googlata. Englanniksi näyttää olevan pulled pork.

perjantai 23. syyskuuta 2016

Otetaan



Viimeksi illalla otin kunnolla viinaa,

mutta unohdin juoda sen, vaikka oli viskiä.

Kaadoin aamulla pois, tuli tiskiä.

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Munkki kahvilla



Teboililla kahvilla ja ihan hyvällä taktiikalla pysähdys kassalla. Tosi isot kannut tytöllä siinä. Maitokannu joku 1,5 l ja kermakin 0,5 l.

lauantai 17. syyskuuta 2016

Keitämme kahvia



Todella paljon parempaa kahvia saa kun muistaa laittaa kahvinkeittimeen vettä! Tosin kaupan munkilla ja oheisella Kaskiksen teoksella on se pieni ero...

perjantai 16. syyskuuta 2016

Avaudutaan



Helsingin pörssi avautui laskuun perjantaina. Göstakin avautui illalla laskuun. Kirjoitti baarissa siihen kolme eniten masentavaa asiaa ja näytti Jaanalle.