Istuessaan
keittiössään ja katsoessaan siinä lämmintä lohikeittoa, saaristolaisleipää, jonka
päällä viipale Falbygden 1878 extravahvaa juustoa ja miettiessään, että vettä
vai maitoa ja päädyttyään veteen, Gösta toteaa, että aina tämä sellaiset
kotiolot voittaa, jossa ei ole tätä kattausta pöydällä. Ja syöhän tänkin nyt
ennen kuin selkäänsä ottaa ja sitä paitsi justhan mä otin selkääni treeneissä,
tosin maksoin kyllä myös takaisin.
Keiton vähetessä tulee siinä vielä mieleen,
että onkohan jollain joskus vitsit niin vähissä, että täytyy kertoa
tällaisestakin episodista, jossa lohikeitossa oli savulohen lisäksi
katkarapuja, perunaa, sipulia, porkkanaa, tilliä, 2 kalaliemikuutiota, mustapippuria ja
tietty 2 dl 15% kermaa. Ai niin ja vettä. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin
eihän se mitään saaristolaisleipää ollut, vaan Kajaanista tuotua tervaleipää. Ja
sitten olis kympin uutiset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti