lauantai 16. huhtikuuta 2016

Tikkuvahtina silakkamarkkinoilla


 
Ammatti, josta ei niin paljon puhuta, mutta joka on meidän kaikkien hyvinvoinnin kannalta erittäin tarpeellinen, on juuri tuo tikkuvahdin (stickvakt) suoraselkäinen homma. Puhuimme tästä somessa jo viime vuonna samoihin aikoihin, mutta silloin asia ei vielä saanut kovin paljon huomiota.

Tikkuvahdin luontevin asemapaikka tehtävän hoidon kannalta on esim. silakkakojun vieressä, josta näkee koko maistiaispöydän ja erityisesti uusien maistiaistikkujen kipon ja käytettyjen tikkujen isomman astian. Perustehtävän voisi kiteyttää lyhyesti huolenpidoksi siitä, että maistiaisia varten otetaan uusi ja puhdas tikku siitä pienemmästä kiposta, eikä niitä käytettyjä siitä isommasta astiasta.

Ammattia voisi luonnehtia monin sanoin, mutta tässä yhteydessä yritämme kiteyttää vain joitakin perusasioita. Ensinnäkin ennaltaehkäisy olisi tärkeää, silti monet eivät vain ehkäise. Roska-astian voisi sijoittaa kauemmaksi ja alemmaksi, jottei käsi ylettyisi sinne, mutta suussa ja tekareissa käynyt tikku olisi kuitenkin helppo sinne heittää.

Tikkuvahdin tehtävässä pärjää, jos on nopea. Sillä nälkäisen maistajan käsi saattaa käydä hyvinkin nopeasti. On oltava ystävällinen, jämäkkä ja toimintaan puuttuva. Niin ikään hyvä tikkuvahti ennakoi tilanteet ja näkee jo kaukaa mahdollisen astiaottajan. Katse on hieman harhaileva, ei niin keskittynyt. Hän ajattelee ehkä enemmän makuaistillaan jne. So: Let’s stick together!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti