keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Mielenosoitus ammattina



Gösta lupasi miettiä asiaa ja palata. Haluaisiko hän entisenä SUPO:n agenttina jakaa osaamistaan ja lähteä mukaan kehittämään uutta koulutustuotetta? Koistisella oli kyllä ihan hyvät perustelut ja ajatukset. On totta, että nyt tarvitaan innovatiivisuutta ja uusia liiketoimintamalleja. Mitä trendejä on? Mikä toiminnan alue on kasvussa? Missä on tarvetta? Koistisen mukaan eräs vahvasti nousussa oleva toimintasegmentti on mielenosoitukset. Sillä sektorilla olisi varmasti koulutustarvetta. Nytkin toki järjestetään koulutusta, mutta se on ei-niin-virallista.

Miten järjestän mielenosoituksen? Päivän seminaari. Mielellään jossain vähän epämääräisemmässä hotellissa. Aiheita voisi olla: Mielenosoituksen tavoite, äänentoisto, varusteet ja plakaatit, poliisin kohtaaminen, vastamielenosoituksen kontaktointi, videointi, markkinointi ennen ja jälkeen, pukeutuminen sekä SOME, meili ja mieli.

Tai sitten ihan kunnon koulutus valtion rahalla. Mielenosoittajan ammattitutkinto. Näyttötutkintona. Koistinen oli kehitellyt jo asiaa pidemmälle. Peruskurssi keskittyisi mielenilmaisuun ja vasta erikoistutkinnossa mentäisiin asiaan eli mielenosoittamiseen, jossa tää ilmaus siis osoitetaan. Erikoistumisopinnoissa voit edelleen valita väkivaltaisen tai väkivallattoman linjan. Väkivaltalinjan näytöt annetaan useimmiten iltaisin ja yöaikaan, joten tämä vaatii myös tutkinnon arvioitsijoilta hieman enemmän. Yksi ehdottomasti mukaan otettava oppiaihe on mielenosoittaja ja päihteet. Yhteen lähiopetuspäivään pitäisi saada mahtumaan plakaattien teko sekä selvänä että tinassa. Tässä kuten kaikessa muussakin on haasteena saada tälle monimuotokoulutukselle päteviä opettajia.

Tutkinnon vaatetusvaatimukset on haastava osio. On luultavaa, että tutkinnon perusteisiin tullaan kirjaamaan mielenosoittajan vaatevaatimukseksi ihan vain perinteinen kommandopipo, jonka saa myös silmille sekä muuten tumma vaatetus.  Suomessa uudempaa kokovalkoista vaatetusta ei tultane alkuvaiheessa vaatimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti