torstai 15. lokakuuta 2015

Suu puhtaaksi


Puolet Suomen miehistä ei ole kilttejä. He eivät noudata sitä äidin ja hammaslääkärin neuvoa – aamuin illoin. On tapauksia, että hammasharja ja hampaat eivät kohtaa koko viikonlopunkaan aikana. Eikä tässä edes ole alkoholilla tai sen puutteella osuutta.

Näinä kovina aikoina tämän toisaalta ymmärtää. Hampaiden harjauksesta tulee kustannuksia. Ostat hammastahnaa, uuden harjan, sikakalliin sähköhammasharjan ja vielä kalliimpia harjaspäitä, eikä sähkölataaminenkaan mitään ilmaista ole. Vuosien varrella tästä tulee pitkä euro. Ehkä Suomesta Kreikkaan asti.

Mutta on edullisempiakin tapoja huolehtia suun puhtaudesta. Sen voi puhua puhtaaksi! Kielessähän on bakteerikerros, josta osa lähtee harjaamalla, jos siihen viitsii aikaa ja rahaa tuhlata, mutta loput siis puhumalla. Puhumisessa tärkeää on suun aukaiseminen ja kielen käyttäminen riittävästi ulkona. Kieli saa ilmaa. Välillä suu on enemmän välillä vähemmän auki. Tärkeää on monipuolisuus, ei käytetä vain yhtä sanaa. Mutta tämä kaikki on siis ilmaista, yleensä. Sanojen monipuolisuus voi tuoda myös kustannuksia. Silti, ota riski ja kokeile jo huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti