lauantai 30. tammikuuta 2016

Erään tärkeän henkilön mukaan nimetty nakkikeitto


Aineet
Vesi, peruna, lihaliemikuutio, nakkeja, pekonia, tomaattisose, sipuli, valkosipuli, keittojuures, persilja, mustapippuri ja nokare voimariinia paistoon, joka Brysselissä käytyään muuttui Oivariiniksi.
 
Eli otetaan vettä, pilkotaan perunat ja kiehumaan. Jossain vaiheessa sinne sekaan lihaliemikuutio. Meantime pannulle pekoni, joka paiston jälkeen suikaloidaan ja laitetaan lepotilaan. Pilkotaan sipulit, nakit ja kaali (ekaa kertaa mukana jengissä, joten vaikea sanoa vielä tästä). Ruskistetaan nakit voimariinilla, sitten sipulit ja kaali pannulle.
 
Perunoiden ollessa melko ok, sekaan keittojuurekset ja ainakin 3 rkl tomaattisosetta sekä mustapippuria ja persiljaa kunnolla. Parin minuutin päästä nakit, pekonit, sipulit ja kaalit sinne sekaan. Sitten mietitään, et oliks tässä kaikki, mitä pitikin? Oli. Annetaan jäähtyä sopivasti ja syödään pois.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti