torstai 24. joulukuuta 2015

Vielä hänestä


Ensin valitset hänet satojen, tuhansien, miljoonien joukosta. Tuot kotiin ja mietit pakkanen vai jääkaappi. Päädyt vielä pakkaseen. Siirrät sitten seuraavana päivänä jääkaappiin. Otat vihdoin aatonaaton iltapäivällä hänet huoneenlämpöön ja huomaat: Mitä hittoa? Alle nolla? Odotat ja odotat. Lämpö nousee kinkussakin. Työnnät vihdoin uuniin, vaikka vielä alle 10 sisältä. Säädät uunin 100 asteeseen. Kolme tuntia. Vaan kun ei. Menee viisi ja puoli tuntia. Säätelet ja hilaat ”vähän ylöspäin”. Samalla huolestut hänen hyvinvoinnistaan. Vihdoin: No nyt!

Otat hänet taas raittiiseen ilmaan. Tuunaat ja kourrutat. Uudelleen uuniin. Otat pois. Kello 12 yöllä. Mietit mitens sitten? Ai niin parveke. Laitat sinne yöksi kuvun alle. Samalla tulee mieleen, että sehän tekee valtavasti vesihöyryä tiiviiseen kupuun… Jätät silti partsille yöksi.

Aamulla kello 7 haet ja kannat hänet kunnioittavasti pois ulkoilmasta ja huomaat, että kupu ihan vetinen. Huolestut hänen hyvinvoinnistaan. Otat lautasen ja käärit hänet folioon ja työnnät jääkaappiin. Vihdoin olet turvassa! Ole siellä nyt ihan rauhassa, omassa huoneessa, isi menee vielä nukkumaan.

Mietit onkohan jollain lievästi palvova asenne kinkkuun? Onkohan se kaikki työ, vaiva, aika ja kiinteä kulu 20 euroa ollut kliimaksin väärti?
 
Tulee aattoilta. Otat hänen jääkaapista. Siirrät leikkuulaudalle. Otat käteen terävän veitsen. Leikkaat rennolla käden liikkeellä. Fiuuu – kinkku lattialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti