maanantai 2. marraskuuta 2015

Lohikeitto




Istuessaan keittiössään ja katsoessaan siinä lämmintä lohikeittoa, saaristolaisleipää, jonka päällä viipale Falbygden 1878 extravahvaa juustoa ja miettiessään, että vettä vai maitoa ja päädyttyään veteen, Gösta toteaa, että aina tämä sellaiset kotiolot voittaa, jossa ei ole tätä kattausta pöydällä. Ja syöhän tänkin nyt ennen kuin selkäänsä ottaa ja sitä paitsi justhan mä otin selkääni treeneissä, tosin maksoin kyllä myös takaisin.
 
Keiton vähetessä tulee siinä vielä mieleen, että onkohan jollain joskus vitsit niin vähissä, että täytyy kertoa tällaisestakin episodista, jossa lohikeitossa oli savulohen lisäksi katkarapuja, perunaa, sipulia, porkkanaa, tilliä, 2 kalaliemikuutiota, mustapippuria ja tietty 2 dl 15% kermaa. Ai niin ja vettä. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin eihän se mitään saaristolaisleipää ollut, vaan Kajaanista tuotua tervaleipää. Ja sitten olis kympin uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti