torstai 12. marraskuuta 2015

Sotemme


Tai ranskalaisittain Je t’aime, aloitti Gösta sote-uudistuksen kuvailua kauniille ranskattarelle Rento-baarissa Turussa. Tapaus näytti miltei varmalle. Kielitaitoa pääsisi tänään näyttämään monella tavalla, vähäisen ranskan ja englannin lisäksi. Naista näytti kuitenkin politiikka aidosti kiinnostavan ja Gösta joutui kaivamaan siksi esille kaiken tietonsa tästä meidän kaikkien lempilapsesta.

Suurisilmäinen ranskatar kysyi kuka ja miten sitten lasketaan 10 vuoden päästä sen 3 mrd euron säästö? Göstan vastaus oli don’t know ja mieleen tuli, että ehkä sote tuleekin sanoista: sori, oletuksissa tiettyä epärealistisuutta. Mutta samassa hän muisti Erkin keskuspankin johtajan Liikasenkin todenneen, että sitten vaan samalla rahalla saa enemmän! Same money, but you got more with that! Ja kaikki johtuu siitä, että nyt asiat yksinkertaisesti organisoidaan paremmin kuin ennen ja maksetaan vähemmän palkkoja.

Ranskatar ihmetteli, miten ennen ei sitten ole Suomessa osattu organisoida. Gösta vakuutti, että on osattu kyllä, mutta nyt meillä on nämä uudet tablettikoneet ja muut tabut, joilla meiltä tää onnistuu. Lisäksi nyt eletään tällasessa 15/18-yhteiskunnassa.
 
Ranskatar kuunteli ja katsoi ihanilla silmillään Göstaa ja Göstalle jäi olo, että nainen vakuuttui. Nyt alkaisi olla aika siirtyä…
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti